Smoking skjorte

Smoking skjorte

Uanset om du har købt en dyr eller billig smoking eller måske har leget en smoking, skal du finde den rigtige smoking-skjorte til såvel smokingen som til lejligheden. Den helt klassiske løsning er den hvide smoking-skjorte, men synes du det bliver for formelt, kan du også sagtens vælge en af vores mange andre skjorter til din smoking. Uanset hvilken form for smoking-skjorte du vælger, finder du den helt rigtige her hos FashionBox. Vi har samlet de mest oplagte bud, men er du modig, finder du også masser af andre gode muligheder i vores almindelige skjorte-kategori

Vis flere produkter

Varianter af smokingskjorter

Smoking-skjorten er en af klassikerne inden for herremoden. Den anvendes især ved festlige eller formelle lejligheder og karakteriseres ved, at knapperne oftest er skjult bag et overslag på fronten eller at der er placeret en række plisseringer i form af små læg foran på skjorten omkring brystpartiet.

Endvidere er den helt klassiske smokingskjorte altid udstyret dobbeltmanchetter og – hvis det skal være helt rigtigt – knappes med manchetknapper. Manchetknapperne giver dig mulighed for at sætte et helt personligt præg på beklædningen og de kan være afdæmpede eller sprælske efter temperament.

Mange forbinder også knækflippen med smoking-skjorten. Men rent historisk er den oprindelige smoking-skjorte udstyret med almindelig skjorteflip. Knækflippen er kommet til som et modelune senere og er stadig populært den dag i dag.

Til smoking-skjorten hører der traditionelt set en butterfly og denne skal altid sidde foran skjorteflipperne. Anvender du i stedet et slips, er det vigtigt at slipseknuden tilsvarende sidder foran flipperne.

Den mere uformelle smoking-skjorte

Den klassiske smokingskjorte ses i dag oftest kun brugt ved bryllupper og andre mere officielle lejligheder, hvor der er sat ekstra høje krav for din dresscode. Til mere almindelige lejligheder kan du sagtens skrue lidt mere ned for niveauet og anvende en mere almindelig skjorte under smokingen.

Igen kan du stadig vælge den klassiske hvide farve, blot uden alle de typiske kendetegn for en smoking-skjorte. Det gør beklædningen lige så stilfuld og neutral.

Vil du gøre det lidt mere uformelt, kan du også vælge en mønstret skjorte i lidt mere dæmpede farver. Mønsteret kan sagtens være både stribet og ternet, uden det stikker for meget ud. Det vigtigste er bare, at det stadig ser stilfuldt ud sammen med din smoking.Du kan også bibeholde den hvide skjorte og i stedet vælge et mere farverigt slips til at lette stemningen med.

Vælg den rigtige pasform

Smoking-skjorter er oftest udformet i regular fit, mens de mere formelle smoking-skjorter oftest anvender en slim fit pasform. Det støtter op om din figur og giver dig en lidt mere rank holdning, selv om det sjældent ses særligt tydeligt, med mindre du smider jakken.

Generelt er det en god ide at vælge samme pasform på din smoking-skjorte, som der anvendes på din smoking-jakke. Derved bliver der symmetri mellem jakke og skjorte, og du ændrer ikke figur, selv om du smider jakken. Samtidig undgår du folder i skjorten, som der kan opstå i de situationer, hvor du har valgt en skjorte med regular pasform til en slim eller ekstra slim fit smoking-jakke.

Tilbage til toppen