Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Måske disse mærker kunne være noget?

Vil du vide mere omkring Kashmir?

Kashmir strik til kvinder

Hvad er kashmir?

Kashmir er kendt som det mest unikke produkt af alle natur fibre. Fiberen, som ofte kaldes for kashmir uld, er faktisk hår, som findes i underpelsen på halsen af kashmirgeden. Kashmirgeden bruger sin fine underuld til at isolere sig fra vinterens ekstreme kulde. Kashmirgeden producerer meget lidt kashmir uld hvert år, og er derfor en af hovedårsagerne til at kashmir er en af de dyreste typer uld.

Kashmiruld er altså en varm og eksklusiv uldtype, dette da uldtrådene er enormt tynde, og derfor bliver strikken finere, end ved brug af almindelig uld. De tynde tråde, betyder også at kashmir ikke kradser. En kashmir strik, som findes på mange måder, fx som striktrøjer, cardigans og v-hals pullovers, er altså en nem måde at klæde sig både varmt, behageligt og pænt.

Kashmirs mange funktioner

De bløde strikke er ikke kun fantastiske at have på, de har faktisk også nogle funktionelle kvaliteter. Uld har en evne til at hjælpe kroppen med at regulere kropstemperaturen – uld kan både holde på kroppens varme, men kan også beskytte kroppen mod overophedning, i varmt vejr. Uld transporterer fugt væk fra kroppen, er hurtigttørrende og lugter ikke så let, når man sveder.

Der er altså mange gode ting at sige om kashmir ulden, den holder sig også pæn længe, men er en skrøbelig uldtype, sammenlignet med almindelig uld, og man skal derfor passe godt på sin kashmir strik. Alt i alt er kashmir kendt for sin varme og blødhed – og med god grund!

Når kashmir bliver fashion

Fra slutningen af 1700-tallet og i 1800-tallet var håndvævede kashmir sjaler high fashion, i dag er det skønne luksusstrikvarer.

Bevar din kashmir strik længe

Vasker du din kashmir som mild uldvask, samt skånsomt, bevares den fine struktur, smidighed og farve, i din favorit kashmir strik.